دکتر رضایی گفت: امروزه با توجه به گسترششهرنشینی و افزایش آلایندههای محیط مانند انواع وسایل نقلیه، بخصوص در فصول سرد سال شاهد پدیده وارونگی هوا و تشدید آلودگی هستیم که کمترین اثر آن بر افراد همه گیر شدن انواع آلرژی است.
دکتر نیما رضایی، مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: عوامل ژنتیکی و محیطی با هم در ابتلای افراد به بیماریهای مختلف اثر دارند و بعضی ژنهای خاص که موجب بروز بیماریهایی مثل سرطان میشوند با فعال شدن پروتئینهای ویژه به دنبال آلودگیهای محیطی، میسر است، بنابراین آلودگی هوا بطور غیر مستقیم میتواند موجب بروز نقص در سیستم ایمنی بدن و بروز مشکلات تنفسی و ریوی شود.
این فوق تخصص ایمونولوژی گفت: آسم ریوی، انواع آلرژیها و بروز مشکلات قلبی و عروقی به دنبال آلودگی هوا ایجاد میشود، ضمن اینکه نقش آلودگی هوا در ایجاد سرطانها بطور غیر مستقیم نمیتوان نادیده گرفت.
بطور کلی بهتر است، در مواقعی که هشدار آلودگی هوا و پدیده وارندگی اعلام میگردد، افراد سعی کنند در معرض آلودگی قرار نگیرند که این تاکید بویژه برای سالمندان و خردسالان بیشتر است.
دکتر رضایی خاطر نشان کرد: در خردسالان به دلیل اینکه هنوز تکامل خوب و کاملی در سیستم ایمنی پیدا نکردهاند، مشکلات آلودگی سریعتر و بیشتر نمود پیدا میکند، همچنین در مورد سالمندان به دلیل کهولت سن و بعضی نقصها در سیستم ایمنی، مشکلات تنفسی سریعتر آشکار میشود.
وی مصرف مواد آنتی اکسیدان را به دلیل افزایش سطح ایمنی بدن بسیار برای مقابله با آلودگی هوا بر بدن موثر دانست که از این میان میتوان به مصرف شیر اشاره کرد